
עסקים קטנים ובינוניים רבים אינם מצליחים להתבסס ולהצליח, והמחשבות על מכירה כבר על סף הדלת. ואולם, הוספת שותף עשויה להוות פתרון ניהולי וכלכלי שיציל את העסק ויעזור לו להתבסס. חשוב להבין כי פתרון זה אינו מתאים בהכרח לכל עסק, וכמו כל צעד עסקי יש בצידו יתרונות וחסרונות. מעבר לכך, אפיון ואיתור של שותף מתאים הינם משימה מורכבת שיש לבצע באופן מושכל, ועדיף בסיועם של אנשי מקצוע.
מדוע כדאי לחפש שותף במקום למכור
בעיתונות המקומית מפורסמים בכל יום עסקים למכירה בתל אביב, בבאר שבע, עסקים למכירה בירושלים או בכל מקום אחר ברחבי ישראל. מרביתם נמכרים עקב קשיים כלכליים שלא אחת ניתן לפתור על ידי הוספת שותף, המסייעת באופן מהותי לתזרים המוזמנים ופותחת אפשרות מחודשת לקיום, גדילה ומינוף. כמו כן, שותף פעיל מסייע בהפחתת נטל הניהול, והוא יכול לתרום מניסיונו וכישוריו להצלחה.
שותף פעיל או שותף פיננסי בלבד
ניתן להכניס לעסק שותף פעיל לכל דבר או שותף פיננסי בלבד, ולכל אחת מהדרכים חסרונות ויתרונות אופייניים:
- שותף פעיל – מספק תרומה פיננסית וגם מעורב ומסייע בהליכי הניהול והתפעול השוטף.
- שותף פיננסי – מכונה גם שותף סמוי, ותפקידו לסייע בתחום הפיננסי ולא הניהולי. כלומר, מדובר יותר בסוג של מקור מימון מאשר בשותף, שבעיקר יתעניין בביצועים הכספיים של העסק בכל תקופת מס. כמו כן, שותף פיננסי אחראי לרוב על הפן המשפטי והחוקי של העסק .
הוספת שותף מול אופציות אחרות
מלבד הוספת שותף קיימים עוד מספר פתרונות לעסק שנקלע לקשיים, וגם להם יתרונות וחסרונות שחשוב להכיר:
- הכנסת שותף או מכירה – שותף בהחלט עשוי למנוע מכירת עסק ככורח המציאות. ואולם, במקרים מסוימים עדיף למכור, למשל אם המכירה משקפת גם רצון לחדול מפעילות עסקית מסוימת, או כשמדובר בעסק מצליח ובעל פוטנציאל להימכר בסכומים נאים במיוחד.
- הכנסת שותף מול גיוס אשראי – בעסק שאין בעיות ניהול אלא רק קושי פיננסי, ייתכן שעדיף לגייס אשראי מהבנק גם אם מדובר בהכנסת שותף פיננסי בלבד. בחירה זו מאפשרת לבעלי העסק להמשיך לנהלו בכוחות עצמם, ללא התערבות חיצונית. ואולם, ייתכנו מקרים בהם גיוס אשראי אינו אפשרי, ובכל מקרה יש לבדוק אם תנאי העסקה עדיפים על הכנסת שותף פיננסי.
- הוספת שותף או התמודדות לבד – הוספת שותף כרוכה לרוב בפשרה על ניהול עצמאי, ולכן יש שיעדיפו להתמודד עם המצב לבד, לגייס הון ממכרים או לקבל ייעוץ עסקי מאידך, הוספת שותף מסייעת בחלוקת הנטל הניהולי, תורמת להגדלת תזרים המוזמנים, ומפחיתה מהלחץ הפסיכולוגי.
.
היתרונות שלנו במציאת שותף ואו גיוס אשראי לעסק
“IBBC” מהווה כתובת אידיאלית למציאת שותף מתאים, בין אם עקב קשיים כלכליים או שאיפה להתרחבות. זאת בזכות מספר כלים ואלמנטים מקצועיים שאנו מספקים ללקוחותינו:
- עריכת פרופיל מלא – נערך בהתאם לנתוני העסק וצרכיו בהתבסס על תוכנית עסקית, הערכת שווי חברות ואופיים של העסק ובעליו.
- מערך מקצועי לאיתור שותפים פוטנציאליים – כולל מאגרי נתונים גדולים של החברה וכן מערך חיפוש מקיף במדיות ובאמצעים כגון לוחות מודעות, קשרים עסקיים, רשת האינטרנט והעיתונות הכתובה.
- סינון מועמדים לשותפות – כל מועמד נבדק ומסונן באופן מקיף מבחינת ניסיונו, מצבו הכלכלי והמשפטי, ואישיותו.
- ניהול מו”מ ועריכת הסכם שותפות – נעשים בליווי מלא של מתווכי החברה במטרה להפיק את המרב.
- שמירה על דיסקרטיות – כל הצעדים למציאת שותף מבוצעים באופן דיסקרטי, תוך שמירה על סודיות המהלך העסקי ופרטיו.
- חיבור לאנשי מקצוע מוסמכים נדרשים.
שאלות למומחים
כיצד שותף יכול לסייע בחלוקת הנטל הפסיכולוגי בעסק ?
תשובה: עבור אנשים רבים מהווה הלחץ הפסיכולוגי נקודה מורכבת יותר מאשר הקשיים הפיסיים הכרוכים בניהול. נושא זה מורכב בין היתר מקבלת החלטות בזמן אמת, ומקשיים מול כוח אדם, לקוחות או ספקים. מעבר לכך, מעורבות רגשית עלולה להשפיע לרעה על אופן ניהול העסק, שיווקו, עיצובו וקו המוצרים שהוא מחזיק. הוספת שותף שיש עימו יחסים ותקשורת טובה, מספקת הזדמנות לשתף בהתלבטויות הקשורות לניהול העסק ולתחושות שהן מעלות. כמו כן, השותף מעניק נקודת מבט נוספת, לרוב אובייקטיבית יותר מזו של בעל העסק המעורב בו מיום הקמתו.
העסק הוא ה”ילד שלי”, ולהכניס שותף זה כמו להכניס אישה נוספת למערכת יחסים. האם זה באמת כדאי?
תשובה: אכן, עבור בעלי עסקים רבים העסק הוא כמו ילד שאותו הם תכננו ויצרו, עמלו והשקיעו בו מיום היווסדו. מבחינתם, הוספת שותף היא כמו הוספת צלע שלישית לתוך מערכת יחסים קיימת, עמוקה ומורכבת. באופן כללי, לרבים מהם עדיף להמשיך ולנהל את העסק בכוחות עצמם, ללא צורך להתעמת עם דעות וגישות של גורם נוסף, ואם קיימת אפשרות לגייס אשראי מהבנק הרי שהיא העדיפה במקרה כזה. ואולם, במקרים בהם ניהול העסק לקוי מיסודו, לעיתים הפתרון היעיל ביותר הוא הוספת שותף.
הוספת שותף עם סיוע מקצועי ואו גיוס אשראי לעסק
הוספת שותף והגדלת האשראי הבנקאי של העסק הינם מהלכים עסקיים מורכבים ורגישים, ויש לבצעם באופן יסודי, נכון ומקצועי. אם הינכם מעוניינים לקבל ייעוץ והכוונה לביצוע המהלך פנו אלינו לתיאום פגישה אישית ללא התחייבות.
הערה: מאמר זה נכתב בלשון זכר, אך מופנה כמובן גם לנשים.